Over Ons

Inge Meulepas-Maas

Mijn naam is Inge Meulepas-Maas. Als spelbegeleidster in een orthopedagogisch dagcentrum heb ik in de afgelopen 12 jaar veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen in hun spelontwikkeling. Ik heb gezocht naar een praktijkgerichte methode die thuis en in de groep te gebruiken is, om kinderen met behoefte aan verduidelijking en voorspelbaarheid op het gebied van spel wat extra te ondersteunen. Ik heb ondervonden hoe belangrijk het is om bij de kinderen aan te sluiten en je spelaanbod af te stemmen op de spelinteresses en spelbehoeften van deze kinderen. Ik heb in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het zo voorspelbaar mogelijk maken van de wereld om de kinderen heen. Nu wil ik me graag inzetten voor het voorspelbaar maken van spelmaterialen, zodat ook kinderen met behoefte aan verduidelijking en voorspeelbaarheid plezier kunnen ervaren in het spelen.

Spelbegeleidster

Naast mijn werk als spelbegeleidster, speel ik in mijn vrije tijd ook graag thuis met mijn twee eigen kinderen. Samen met mijn man Danny heb ik de afgelopen jaren ervaren, dat het aanbod in reguliere speelgoedwinkels regelmatig te wensen over laat. Ondanks de goed gevulde schappen, zie je wanneer je goed kijkt, dat het aanbod eenzijdig is. Er is meer van hetzelfde, de materialen bieden weinig mogelijkheid tot variatie en doen in veel gevallen slechts een beperkt beroep op het ontdekkend vermogen van kinderen. Wat ons betreft zou dat ook in Nederland toch echt beter moeten kunnen.
Wij hopen met Playble.nl een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de spelontwikkeling van alle kinderen. Daarnaast willen we graag een bijdrage leveren aan het speelplezier van kinderen en hun ouders, verzorgers, begeleiders of leerkrachten. Ook, of misschien wel juist, als spelen wat minder vanzelfsprekend is!

Inge Meulenpas Danny Meulepas

Inge & Danny Meulepas