Over Playble

Spelen is de allerbelangrijkste bezigheid van kinderen. Spelenderwijs doen kinderen veel ervaringen op, ze worden “spelender” wijs. Kinderen spelen natuurlijk niet omdat het goed is voor hun ontwikkeling. Kinderen spelen omdat het leuk is ! Ze spelen omdat het hen uitdaagt tot het doen van nieuwe ontdekkingen en omdat het hun nieuwsgierigheid en creativiteit prikkelt.

Leren spelen

Vaak verloopt het spelenderwijs verkennen en ontdekken bij kinderen spontaan, zonder dat we daar als volwassenen bij stil hoeven te staan. Er zijn in Nederland echter ook veel kinderen waarvoor dit helaas wat minder vanzelfsprekend is. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, kinderen met autisme of kinderen die gewoon wat extra behoefte hebben aan verduidelijking en voorspelbaarheid. Voor deze kinderen is het vaak moeilijk om zelfstandig te spelen. Ze vinden het lastig om zich op hun spel te richten en zijn voor het invullen van hun vrije tijd afhankelijk van volwassenen in hun omgeving. Ook kunnen deze kinderen verstrikt raken in het ordenen, organiseren of in- en uitladen van spelmaterialen. Voor het opdoen van verschillende ervaringen en om te leren spelen, hebben zij hulp en ondersteuning nodig.

Voorspeelbaar.nl

Omdat spel bij kinderen hoort en omdat alle kinderen recht hebben op spel en speelplezier zijn Lobke Kooijmans (Autisme Consulent) en Inge Meulepas (Spelbegeleidster) in 2012 gestart met de website Voorspeelbaar.nl.  Onderstaand kun je het introductiefilmpje van Voorspeelbaar bekijken. In 2014 ontstond de behoefte om de website meer in te gaan richten als een echte webshop en hebben Danny en Inge Meulepas het concept van Voorspeelbaar verder vorm gegeven onder de naam: Playble.nl.

Educatief

Bij Playble.nl kun je terecht voor spelmaterialen met een educatief karakter, gericht op het spelenderwijs verkennen, ontdekken & ontwikkelen. Wij bieden spelmaterialen die kinderen uitdagen, stimuleren en prikkelen. Voor de kinderen waarbij het spelenderwijs verkennen en ontdekken wat minder vanzelfsprekend is, bieden wij hulp en ondersteuning in de vorm van onze Tools© .

Playble.nl hoopt daarmee een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de spelontwikkeling van alle kinderen. Daarnaast willen we graag een bijdrage leveren aan het speelplezier van kinderen en hun ouders, verzorgers, begeleiders of leerkrachten. Ook, of misschien wel juist, als spelen wat minder vanzelfsprekend is!