Over Tools

Bij Playble.nl kun je terecht voor spelmaterialen met een educatief karakter, gericht op het spelenderwijs verkennen, ontdekken & ontwikkelen. Wij bieden spelmaterialen die kinderen uitdagen, stimuleren en prikkelen. Voor de kinderen waarvoor het spelenderwijs verkennen en ontdekken wat minder vanzelfsprekend is, bieden wij daarnaast hulp en ondersteuning in de vorm van onze Tools©.

Visuele ondersteuning

PlaybleTools© zijn visuele ondersteuningsvormen die kinderen stap voor stap helpen om hun spel uiteindelijke zelfstandiger vorm te kunnen geven. Ook kunnen zij kinderen helpen om uiteindelijk wat meer variatie aan te brengen in hun spelhandelingen. Om spel en de daarbij behorende spelhandelingen voor kinderen te verduidelijken maakt Playble.nl gebruik van verschillende visuele ondersteuningsvormen;

Playble.nl maakt gebruik van ”Voorspeelbare” materialen. Dit zijn materialen met een duidelijk begin en einde waarvan de bedoeling direct duidelijk is.

Daarnaast biedt Playble.nl visuele ondersteuning door gebruik te maken van ”Speelmatten”. Dit zijn een soort placemats waarop de positionering van spelmaterialen wordt afgebeeld.

Tot slot biedt Playble.nl visuele ondersteuning door gebruik te maken van “Foto-instructies”. Dit zijn een soort diavoorstellingen die kinderen stap voor stap laten zien welke spelhandeling ze uit zouden kunnen voeren. De foto-instructie kan digitaal (PDF formaat te openen met Acrobat Reader) worden weergegeven op bijvoorbeeld een tablet, smartphone, digibord of computer (mits PDF reader (app) geïnstalleerd). Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de foto-instructie op A4 zelf af te drukken en de foto-instructie vervolgens aan te bieden in een map.

Playble Tool

Indien spelmaterialen zijn voorzien van een Playble Tool, dan zie je de Tool© link verschijnen in de productbeschrijving van de betreffende spelmaterialen. In de Tool productbeschrijving kun je vervolgens lezen welke vorm van ondersteuning het betreft en wat de bijbehorende kosten bedragen. Je kunt de Playble Tools© eenvoudig mee bestellen, door hem toe te voegen aan je winkelwagentje. De foto-instructie wordt na ontvangst van betaling in PDF formaat via e-mail verzonden (je ontvangt meerdere download links) en is na betaling altijd te downloaden door in te loggen op de website.

Let op, de Tools© zijn bedoeld om kinderen te laten zien wat ze met materialen zouden kunnen doen. Ze zijn niet bedoeld om de kinderen te laten zien hoe ze met de materialen moeten spelen.
Het plezier in het spelen is absoluut het belangrijkste uitgangspunt, de tips en suggesties zijn bedoeld om kinderen op ideeën te brengen, niet om ze een verplichting op te leggen.