Verzending en levertijden

Bestellingen m.b.t. fysieke artikelen en Playble Tools© zoals bijvoorbeeld speelmatten worden na verpakking voor transport in de meeste gevallen aangeboden bij PostNL pakketdienst (voor België bij BPost pakketdienst) binnen 4 werkdagen na ontvangst van uw betaling.
Playble Tools© zoals foto instructies worden u vrijwel direct na uw betaling beschikbaar gesteld via een download link en/of via plaatsing op uw account. Een account aanmaken is dan ook verplicht.

Wanneer u een bestelling plaatst binnen de schoolvakantie periode van regio Zuid (Brabant-Oost), dan vindt verwerking doorgaans pas plaats na deze vakantieperiode. Uiteraard informeren wij u via de website wanneer er sprake is van een vakantieperiode waarin bestellingen niet of later worden verwerkt.
Uitgaande van een transportperiode van 24 uur op werkdagen door PostNL pakketdienst, kunt u de fysieke artikelen binnen 5 werkdagen na uw betaling verwachten. Uiteraard streven wij ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te leveren en dus sneller te leveren dan de hierboven aangegeven uiterlijke leveringstermijn.

Deze levertijd is van toepassing indien alle artikelen van uw bestelling voorradig zijn. Wanneer een of meerdere artikelen niet voorradig zijn, nemen wij z.s.m. contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan betekenen dat uw bestelling in delen wordt geleverd.

Playble.nl verkoopt en selecteert speelgoed op geschiktheid voor met name kinderen met autisme en/of een ontwikkelingsachterstand. Dit speelgoed is veelal niet, of lastig verkrijgbaar in Nederland.
Dit betekent dat wij veel werken met buitenlandse leveranciers. Indien een artikel dus niet voorradig is, kunnen de levertijden helaas oplopen. Wanneer dit zich voordoet, nemen wij uiteraard contact met u op. Indien u hierdoor een bestelling of gedeelte van de bestelling wilt annuleren, is dit uiteraard bespreekbaar.

Voor Nederland zal uw bestelling door PostNL pakketdienst worden bezorgd op het door u opgegeven adres.
Hierbij willen wij u graag op de volgende zaken attenderen.

  • Bezorging is op andere tijden dan de bezorging van de brievenbuspost door PostNL
  • Playble.nl heeft geen invloed op het tijdstip van bezorgen, maar wij kunnen u desgewenst wel het Track and Trace nummer doorgeven, zodat u zelf de bezorging in de gaten kunt houden.
  • PostNL pakketdienst bezorgt 6 dagen in de week, alleen op zondagen wordt er niets afgeleverd. Indien u niet thuis bent, zal de bezorger het pakket later opnieuw aanbieden. Mocht u bij deze tweede bezorging ook niet thuis zijn, dan kunt u het pakket bij het PostNL postkantoor/pakketpunt ophalen. U ontvangt dan een bericht van de bezorger in de brievenbus waarop staat waar en wanneer u het pakket kunt afhalen. Hiervoor heeft u 3 weken de tijd.

Playble Tools© zoals foto instructies worden u vrijwel direct na uw betaling beschikbaar gesteld via een download link (welke u meestal per e-mail ontvangt) en/of via plaatsing op uw account. Een account aanmaken is dan ook verplicht. U kunt deze foto instructies openen met eigen software en/of gratis te downloaden software zoals Acrobat Reader. Zie hiervoor onze links pagina. Indien onze tools beveiligd zijn, overhandigen wij u de wachtwoorden om deze te ontgrendelen via e-mail.

Playble Tools© zoals Combi Tools© worden gecombineerd fysiek en digitaal verzonden.

Verzendtarieven worden gedurende het bestelproces automatisch berekend door middel van de gewichtsklassen van de artikelen in de bestelling gecumuleerd en de plaats van bestemming (Nederland of België).

Enkele Playble.nl artikelen kunnen via brievenbuspost worden verzonden, de meeste artikelen echter via pakketdienst. Verzendtarieven Nederland zijn conform de tarieven van PostNL voor brievenbuspost en pakketten. Tarieven PostNL zijn te vinden op http://www.postnl.nl/tarieven/tarieven-post-en-postzegels/?country=nld.

Verzendtarieven België zijn conform de tarieven van BPost voor brievenbuspost en pakketten.
Tarieven BPost zijn te vinden op http://www.bpost.be/site/nl/business/pricing/index.html.

Bestellingen met een waarde van € 150,- of meer, worden GRATIS bezorgd in Nederland en België.